“Във всеки един от курортите има шампиони по рецидивизъм и те за съжаление създават общото негативно впечатление от туристическия сезон и опорочават туризма, лишавайки от възможността почиващите да имат пълноценна нощна почивка.“ Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов след проведеното трето заседание на Координационния съвет в Бургас, предаде “Фокус“.

Слънчев бряг

 

“Явно е недоволството на нашите сънародници от невъзможността да се почива. Невъзможност, породена от високите нива на шума и озвучаването, което излиза от определени заведения. Това, което е установено от изминалите два месеца от летния сезон, е, че създаващите такива шумове проблеми са едни и същи заведения. Те не са много“, коментира Симеонов.

Слънчев бряг, България

Слънчев бряг, България

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика обясни за няколко подадени сигнала на горещия телефон в София, като напомни, че гражданите могат да подават сигнали за нередности и на спешния телефон 112. Според Симеонов, към този момент се отчита спад на нарушенията във всички направления – “Спад на нередностите има при митници, престъпност. Спад се отичат и при спазването на трудовото законодателство. Почти няма нарушения в дейността на Морска администрация. Само 12 плавателни съда са без съответните документи. От извършените 1600 проверки от КЗП, са съставени 100 акта“, обясни Валери Симеонов.


Share Follow

Leave A Reply