Докато таксуването по пътната инфраструктура не стане справедливо, целият транспорт в България ще бъде дебалансиран. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

Московски припомни, че днес в АПИ ще бъдат отворени 6-те оферти за ТОЛ система.

„Доколкото знам днес се отварят офертите и дай Боже всичко да е успешно. Те обявиха колегите, че ако оттук нататък не се стартира реализирането на проекта по така зададената процедура, резервният вариант е държавата да го възложи на държавна компания, в случая на „Автомагистрали“, която е към АПИ и да започне самото изграждане и след това оперирането от държавната компания“, заяви Ивайло Московски.

 

По думите му това е едно от най-важните неща, които трябва да се случат въобще в сектор транспорт. Докато не стане справедливо таксуване по пътната инфраструктура, ще бъде дебалансиран целият транспорт в България“, категоричен бе министърът, цитиран от БГНЕС.

Ивайло Московски заяви още, че са ясни параметрите по всички проекти по ОП „Транспорт“.

„По два проекта се намалява обхватът, по два проекта се разширява обхватът, като единият е по техническа помощ, свързан с меморандума за транспорт с Македония. Там се разширява обхватът на техническата помощ за проектиране на София-Перник-Радомир-Гюешево“, каза Московски.

 


Share Follow

Leave A Reply