Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис призова ЕС да смекчи позицията си, относно това първо да се постигне напредък по уреждането на “развода” и след това да преминат към обсъждане на бъдещите отношения, предаде БТА.

Великобритания настоява разговорите да излязат извън обхвата на самото напускане, за може компаниите да имат сигурност и да знаят какво да очакват след март 2019 г.

Праз предстоящата седмица правителството ще публикува пет нови документа, в които се очертават предложения за бъдещите връзки, включително как да се решават спорове без “пряката юрисдикция на Съда на Европейския съюз”, обяви Дейвис.

брекзит brexit

“Твърдо вярвам, че началният кръг преговори вече показа, че много въпроси около нашето оттегляне са неразривно свързани с бъдещите ни отношения. И двете страни трябва бързо да преминат към обсъждане на бъдещото ни партньорство и ние искаме това да стане след Европейския съвет през октомври”, коментира Дейвис пред в. “Сънди таймс”.

Представителите на ЕС са на мнение, че трябва да има “достатъчно напредък” в първия преговорен етап по правата на емигрантите, границата на Великобритания с членката на ЕС Ирландия и финансовите въпроси, преди да се помисли за бъдещите отношения.


Share Follow

Leave A Reply