В отворено писмо до медиите Делян Пеевски заяви, че никога не е имал нищо общо с дружества от военната индустрия. Той направи това изявления във връзка с появилите се през последните седмици публикации в медиите, че името му е свързано с предприятия от военно-промишления комплекс, включително с „Дунарит“ и „Емко“.

Делян Пеевски Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

„Никога не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде и не съм предлагал „автомати или снаряди“ или каквато и да е друга военна продукция. Опитите за създаване на изцяло фалшиви „новини“, свързани с името ми, предварително са обречени на пълен неуспех”, заяви Пеевски.

„Същевременно съм наясно, че намесването ми в подобни нелепи сценарии, очевидно е продиктувано от стремежа за отклоняване на вниманието на обществото от неправомерните цели на група от лица, действията, на които са чест обект на разследвания в медиите, в които имам собственост – включително разследвания и публикации във връзка с източването на КТБ и продължаващото разграбване на активите, придобити с пари на вложителите в нея. Явно медийното осветяване на тази група от лица и на действия им провокира съчиняването от тяхна страна на всякакви лъжи по мой адрес. В този смисъл желанието на същите лица да прикрият извършеното от тях разграбване, чрез тиражирането на подобни абсурдни твърдения по мой адрес, няма да успее”, пише още Делян Пеевски.


Share Follow

Leave A Reply