Сръбската полиция е задържала дъщерята на Цветан Василев – Радосвета Василева за кратко, пише самата тя в личния си блог, съобщава бТВ. Съдът в Белград я е освободил, защото не е убеден във вината й според данните на българската прокуратура.

снимки: БГНЕС

снимки: БГНЕС

„Наскоро посетих родителите си в Сърбия по повод рождения ден на баща ми…Когато отидох да се регистрирам в сръбската полиция, тъй като по закон всеки чужденец, който е на сръбска територия повече от един ден, трябва да се регистрира, служителите в полицейското управление любезно ми обясниха, че трябва да ме арестуват, защото България ми е издала „Червена бюлетина“ на Интерпол. Същата вечер сръбският съд изслуша внимателно аргументите ми и ме пусна да си тръгна след заседанието с мярка за неотклонение“, допълва в своят блог.

Радосвета Василева се издирва от българските власти по обвинение в пране на пари. Вчера Софийският градски съд отхвърли нейната жалба срещу разпореждането на прокуратурата за задържане за 72 часа. В решението е записано, че жалбата на Василева е преждевременно подадена и няма как да бъде разгледана по същество. Дъщерята на банкера можела да се обърне към съда чак след като бъде задържана.


Share Follow

Leave A Reply