От старта на кампанията на Националната здравноосигурителна каса „За отворени досиета“ (28 август 2017 г.) до днес (1 септември 2017 г.) над 3 000 граждани са получили своя Уникален код за достъп до електронното си медицинско досие. Това съобщиха от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса.

болница

За периода от април 2013 г. до август т.г. общият брой предоставени кодове е около 38 000. В районната каса в Русе вече е подаден и сигнал от здравноосигурен за намерени несъответствия в отчетените и заплатени дейности от НЗОК и действително получените медицински услуги от пациента. Контролните органи на касата проверяват сигнала.

доктор лекар

Във Варна е отчетена висока активност на гражданите, като цели семейства посещават районната каса и получават своите кодове. Към момента за петте дни от старта на кампанията са предоставени 469 кода.
болница

Гражданите могат да получат своя Уникален код за достъп във всяка районна каса, независимо от местоживеенето си. Сигнали за констатирани нарушения се подават в районните каси и в НЗОК, писмено или на електронна поща – nzok@nhif.bg.


Share Follow

Leave A Reply