Преместваемите обекти в курорта „Слънчев бряг“ трябва да бъдат премахнати. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов на пресконференция в Бургас. По плажовете да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атракрациони. Вицепремиерът заяви, че ще настоява всичко останало да бъде забранено.

Слънчев бряг курорт Черно море, плаж

Според него не само „Слънчев бряг“, а и „Златни пясъци“ са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари. Ще бъдат предприети промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежежие, с които да се въведе ред в курортите, допълни вицепремиерът.

Слънчев бряг, България

По негови думи „Слънчев бряг“ АД трябва да бъде закрито, защото не е генерирало никакви печалби. Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта „Слънчев бряг“ и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта, допълни Симеонов.

Снимка: БГНЕС Валери Симеонов

Снимка: БГНЕС

След активната намеса на държавата, НАП, Агенция „Митници“ и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева, изтъкна Валери Симеонов.


Share Follow

Leave A Reply