Вицепрезидент Илияна Йотова е патрон на Десетото юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей в Италия“. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Илияна Йотова
Конкурсът ще се проведе от 10 до 13 септември в град Лидо ди Йезоло, Италия. Събитието се организира от Арт център „Кърнолски“ в сътрудничество с италианската асоциация I.T.A.C.A. и местната община. В програмата ще вземат участие над четиристотин и петдесет деца и младежи от тринадесет държави, сред които България, Италия, Полша, Румъния, Малта, Естония, Германия, Швеция, Литва, Беларус, Украйна, Швейцария и Грузия.

Снимка: БГНЕС Илияна Йотова

Снимка: БГНЕС

Откриването на международния форум ще се състои на площад „Аурора“ в Лидо ди Йезоло. България ще бъде представена от седем участници в различните възрастови групи и конкурсни категории. Това са балетно студио „Арт“ и Лилия Петрова към читалище „Развитие“ във Враца, Katty dance studio от Самоков, Борислава Йорданова от Музикалното училище „Любомир Пипков“ в София, Весела Данабашева от Бургас, Димитрия Николова от „Арт войс център“ в Пловдив. Децата от танцовия състав при Детска градина „Синчец“ в Смолян с ръководител Юлияна Гавазова са най-малките участници в историята на „Орфей в Италия“.
президентство
Преди церемонията по откриване на фестивала, Илияна Йотова ще се срещне с представители на българската общност във Венеция. В понеделник, 11 септември, вицепрезидентът на Република България ще проведе дискусия с кмета на Лидо ди Йезоло Валерио Дзоджа, както и с председателя на италианската асоциация I.T.A.C.A. Джорджо де Фавери. На 12 септември Илияна Йотова ще се срещне с губернатора на област Венето Лука Дзая.


Share Follow

Leave A Reply