Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в САЩ от 18 до 24 септември. Той ще представи България в рамките на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН. Днес той ще участва в годишния форум „Отдаване на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността“ и ще направи изказване. Държавният глава ще разговаря и с еврейски организации от САЩ.

румен радевлевски

На 19 септември българският президент ще участва в тържественото откриване на Общия дебат на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН, след което ще проведе двустранни срещи със свои колеги. На следващия ден той ще направи изказване пред Общото събрание на ООН.
ООН

Българският президент ще участва в Глобален бизнес форум на Майкъл Блумбърг и ще проведе среща с президента на Световна банка Джим Йон Ким и с други свои колеги. По-късно през деня Румен Радев ще участва в конференция, посветена на предотвратяването на използването на интернет за терористични цели.

Антониу Гутериш, снимка: БГНЕС

Антониу Гутериш, снимка: БГНЕС

В четвъртък президентът ще се срещне с представители на американски компании и ще ги запознае с възможностите за инвестиции в България. Освен това Радев ще проведе среща с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. По-късно държавният глава ще посети българската църква в Ню Йорк и ще проведе в сградата на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк среща с представители на българската общност.

Захариева Радев

На 23 и 24 септември президентът ще посети Чикаго и ще се срещне с представители на българската общност. В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.


Share Follow

Leave A Reply