Изборът на членове на ВСС от парламентарната квота показа, че БСП не е категорична опозиция. Членовете на ВСС се избираха с абсолютно мнозинство, а това няма как да стане без определени договорки между управляващи и опозиция. Аз предупредих за това, още когато се приемаха промените в Конституцията. Изборът на шеф на НОИ говори също за определени договорки. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият лидер на БСП Михаил Миков.
Миков
„Политиката в България е силно обезценена. За това говори и вчерашния избор на членове на ВСС. Показването с ръце за кой и как да се гласува го доказва. Не искам да говоря персонално за определени личности в БСП, но е очевидно, че там има проблеми. БСП не може да достигне до хората и да докаже, че е автентичната лява партия. Недопустимо е да се допуска документ, в който пише, че Русия е заплаха за България. Какво ще ни вземат? Златото? Петролът? С какво ни заплашва Русия?
БСП Позитано
Ние сме заплаха сами за себе си, защото ако продължаваме в същото темпо, до няколко години няма да имаме армия. Не искам да говоря за Корнелия Нинова. Цялото ръководство на партията трябваше да реагира много по-бързо и адекватно и да обяви категорично, че Русия не е заплаха за България“, каза още Миков.

Корнелия Нинова, БСП
„Не мисля, че Георги Гергов може да бъде водач на опозицията в БСП. Той помогна на Корнелия Нинова на Конгреса. Не стоя далеч от БСП. Участвам на всички заседания на Националния съвет. Когато човек има достойнство, той може и да се обижда. Приеха се много нови правила в партията, които са популистки и недопустими. Някои от тях предизвикват и правни абсурди. Всички тези неща съм ги казвал на заседанията на Националния съвет“, разкри Миков.


Share Follow

Leave A Reply