Официални лица от американската администрация смятат, че дните на Рекс Тилърсън на поста държавен секретар са преброени заради разногласията му с президента на страната Доналд Тръмп. Това съобщава в петък телевизия Си Ен Ен, позовавайки се на представители от изпълнителната власт на САЩ. Според медията „повече от 10 източника от администрацията и дипломатическите кръгове“ описват отношенията между Тилърсън и Тръмп като пълно падение.

Рекс Тилърсън Rex Tillerson hosts the 2017 Trafficking in Persons Report ceremony

По техни сведения между държавния глава и ръководителя на външнополитическото ведомство в момента определено не се наблюдават „толкова близки взаимоотношения, каквито Тръмп поддържа с други членове на кабинета си“. „Малък брой хора считат, че Тилърсън ще остане в Държавния департамент още дълго време“, отбелязва Си Ен Ен. По-рано стана ясно, че „съветници и съюзници на Тръмп“ дори вече обсъждат назначението на Майкъл Помпео на мястото на Рекс Тилърсън, въпреки че понастоящем Помпео е директор на ЦРУ. Интернет изданието цитира лица, които са дълбоко осведомени за динамиката на междуличностните отношения в настоящата администрация на САЩ.

Майк Помпео, снимка: www.dailysignal.com

Майк Помпео, снимка: www.dailysignal.com

Именно те коментират, че връзката между Тръмп и Тилърсън е „обтегната до краен предел и не подлежи на възстановяване“, тъй като двамата са загубили пълно доверие един в друг. Последната капка е било признанието на Тилърсън пред медиите в сряда, когато той открито сподели, че наистина има разногласия с президента на САЩ по основни външнополитически въпроси.


Share Follow

Leave A Reply