„Лечебните заведения, които се управляват добре, не стигат до фалит“, заяви пред Нова телевизия министърът на здравеопазването проф. Николай Петров. „Най-голямата грешка е да допуснеш субективен момент в работата си. Трябва да се спазва протокола, за да бъдеш ефективен, независимо кой е пациента. Допуснеш ли субективен момент, рискуваш да сгрешиш“, каза още здравният министър.

линейки спешна помощ

Преди седмица той реанимира човек, припаднал пред Министерството на здравеопазването. Той се качи в линейката и помогна на спешния екип. „Линейката беше прекрасно оборудвана, а колегите си свършиха работата прекрасно”, посочи Петров. Относно случаите, в които на пациенти е отказвана помощ в няколко болници, той заяви, че няма ясно разписан регламент, ако един пациент е зле, къде да бъде закаран и кой ще се заеме с него. „Това може да бъде регламентирано, но с доста широк консенсус”, каза министърът.

доктор лекар

Проблемите в болниците във Враца и Ловеч проф. Петров коментира така: „Лечебните заведения, които се управляват добре, не стигат до тези проблеми”. Лекарите от „Пирогов“ не са сбъркали, когато не са излезли да прегледат ранен, подчерта той.

 


Share Follow

Leave A Reply