Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват на 16 октомври в тържественото отбелязване на Празника на авиацията и Военновъздушните сили, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната.
Каракачанов
Те ще присъстват на тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание“ в София. В него ще участват също командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от ВВС, ветерани от военната ни авиация.
PA161143
В знак на признателност към българските военни авиатори в 10.00 ч. военнослужещи от Военновъздушните сили ще поднесат венци и цветя в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред паметника на загиналите летци в квартал „Иван Вазов“ в столицата. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и представители на генералитета ще наградят военнослужещи и цивилни от състава на ВВС, отличили се с висок професионализъм.
авиобаза Враждебна
По повод празника в авиобаза Враждебна е организиран Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да разгледат самолети на военната транспортна авиация. Подобно събитие ще има и в Музея на авиацията в Крумово (филиал на Националния военноисторически музей). Желаещите ще могат да разгледат външната и вътрешната експозиция на музея, ще имат достъп до кабината на самолет МиГ-21 бис, а в салона на пътническия самолет Ан-24 ще бъде представен филм за историята на българската авиация. За малките гости на музея е предвидена игра „Летец-откривател“.


Share Follow

Leave A Reply