„Корнелия Нинова има проблем. И проблемът й е, че върви през просото, без да се съобразява с елементарни реалности – преди всичко в партията. Не е нормално непрекъснато да създаваш вътрешни фронтове в партията и Националния съвет. Това е същият Национален съвет, който подкрепи нейното предложение за Румен Радев – кандидат-президент. Същият съвет подкрепи отказа й от коалиционно споразумение с АБВ. И изведнъж една година по-късно тези хора да бъдат обявени за врагове? Това не е нормално“, каза Румен Овчаров пред БТВ.
Нинова БСП
Овчаров обаче похвали, че Нинова е успяла да върне БСП в политиката и да я утвърди като опозиция на ГЕРБ. Лошото било, че все още нито партията, нито самата Нинова е припознавана като алтернатива на управляващите. Той коментира, че лидер, който има амбицията да свали ГЕРБ от власт, не може да си позволи да разделя, а трябва да обединява и партията, и левицата, и да събира външна подкрепа „срещу модела Борисов“.

Корнелия Нинова, БСП

Корнелия Нинова, БСП

В същото време, той посочи, че „Корнелия Нинова все още е ценна за партията и в нея все още има потенциал, който може да бъде използван“. „Тази група хора, които се чувстват лично засегнати от нея, малко прибързано решиха, че им е дошъл момента за реванш“, каза той. Овчаров потвърди, че е изказвал критиките си срещу Нинова и на четири очи, като „тя не се сърди, надявам се да си вземе бележка“.
БСП Позитано
„Нинова не се съобразява с мнението на хората в партията, а с няколко човека. Има фронтове, които съвсем не свършват с няколкото бивши ръководители на партията и Георги Гергов, заяви Овчаров. Очевидно има други хора, които не са доволни от това, което се случва, допълни той.


Share Follow

Leave A Reply