„Горд съм,че културното наследство на България е високо оценено в ЮНЕСКО“, заяви днес в Париж председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов след срещата си с Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

2017-10-30-PHOTO-00000030

Той благодари на Бокова за току-що взетите от нея две много важни за страната ни решения – нов шестгодишен договор за продължаване на работата на Регионалния център на ЮНЕСКО в София и обявяването на Габрово за творчески град на занаятите под егидата на ЮНЕСКО. Така Габрово става вторият български град след София, чийто културен потенциал е оценен много високо от световната организация.

2017-10-30-PHOTO-00000037

Вежди Рашидов поздрави Ирина Бокова за двата ѝ успешни мандата начело на ЮНЕСКО, за безценните ѝ усилия за опазването на световното културно наследство и за личната ѝ ангажираност за развитието на българската култура. Вежди Рашидов е в Париж за участие в Генералната конференция на 39-тата сесия на световната организация. Една от основните теми на форума е опазването на културното наследство. Утре Рашидов има срещи във френския Сенат.


Share Follow

Leave A Reply