Стадион „Спартак“ ще бъде в изряден вид до 28 август 2018 година, когато клубът чества своята 100-годишнина. Това е обещал премиерът Бойко Борисов днес на среща в Министерски съвет, на която са присъствали министърът на спорта Красен Кралев,кметът на Варна Иван Портних, както и Радостин Станев, Тодор Стойков, Николай Ишков, Атанас Атанасов, Боби Георгиев, Благой Калфов, председателят на фенклуба на привържениците на „Спартак“ Стефан Калименов и други.

Официално на тази среща е било потвърдено връщането на стадион „Спартак“ и прилежащите му площи на клуба. Щастлив от благополучното развитие на борбата на привържениците на „Спартак“ Стефан Калименов написа минути след срещата следното в социалните мрежи:

„Началникът нареди: „Стадион „Спартак“ с всички прилежащи площи, които винаги са били на „Спартак“, се връщат на клуба! След 11 години изтощаваща борба, след толкова проблеми и мръсотия, извоювахме това, което принадлежи на спартаклийската общност! Аз лично благодаря от сърце! Спартак Варна – прераждането!!!“

Стана ясно също, че държавата се ангажира да отпусне средства за възстановяването на инфрастуктурата на стадиона, като включително „Спартак“ ще разполага с изцяло нов терен. След минути предстои нова среща вече при министъра на спорта Красен Кралев, на която допълнително се очаква да бъде обсъждан този въпрос.


Share Follow

Leave A Reply