Красимир Димитров и Елина Пашаланова са победителите в турнира по кросфит Plovdiv Throwdown.

Елина Пашаланова отбеляза седем пълни победи от седем възможни дисциплини. Така 25-годишната дама от Варна излезе победител при жените. Чаровната спортистка изпълняваше една след друга сериите по вдигане на тежести, скачане с въже и клекове. Категорична е, че този спорт я привлича и ще продължи да го упражнява.

При мъжете професионалисти победител стана Красимир Димитров от София, който събра овациите на публиката.

кросфит, турнир, Пловдив

Турнирът Plovdiv Throwdown се проведе на Гребната база в града под тепетата. Участниците поднесоха невиждана атракция за гостите и жителите на Пловдив.

Стотици се събраха да наблюдават истинско зрелище по сила и издръжливост, наречено „кросфит“.

Той съчетава лека атлетика, вдигане на тежести и гимнастика. Надпреварата е от веригата Throwdown и такова събитие се проведе за първи път в Пловдив.

кросфит, турнир, Пловдив

В двудневната надпревара се включиха 52-ма спортисти. Двама от тях отпаднаха. Върху арена от 600 квадратни метра участниците демонстрираха възможностите си.

Атлетични мъже и жени показаха завидни умения по сила, бързина, гъвкавост и ловкост, което предизвика еуфория след публиката и шумна подкрепа за фаворитите на зрителите, дошли на Гребната база да наблюдават състезанието по кросфит.

кросфит, турнир, Пловдив

Двудневната надпревара излъчи и победители сред аматьорите. При мъжете първото място взе Васил Дренски от София, при жените – Елена Константинова, също от София.

Шампион при мъжете аматьори е Васил Дренски от столицата, а при жените  – Елена Константинова от София.

По време на състезанията до всеки участник имаше личен съдия, който засичаше времето и следеше дали упражненията се изпълняват точно.

кросфит, турнир, Пловдив

Жените не се огъваха пред 16-килограмовите гири и със замах правеха по 24 вдигания над главата с една ръка. После се впускаха в 12 броя клякания на един крак, след което скачаха 40 пъти на въже. И всичко това по пет серии една след друга.

„Това е спорт, който подготвя трениращите за всякакъв вид натоварвания, като се тества не само физическата, но и психическата издръжливост. Подобни състезание се очаква да станат ежегодни с подкрепата на кросфит клубовете у нас“, обясни организаторът на състезанието Момчил Лупов от MoVe Team.

Първите кросфит игри се провеждат през 2007 г. в САЩ , спортът вече е световен и придобива все по-голяма популярност. Всяка година около 400 000 атлети от всички континенти участват в състезанията.


Share Follow

Leave A Reply