Новият министър на отбраната на Великобритания се казва Гавин Уилямсън. Той встъпва в длъжност, слад като Майкъл Фалън подаде оставка в сряда. Аргументът е за непристойно поведение, проявено от него в миналото. BBC коментира, че вероятно става дума за обвинения в сексуален тормоз. Премиерът Тереза Мей е приела оставката на Фалън. Първата оставка в британското правителство последва разрастващия се скандал за сексуален тормоз в парламента на Великобритания.

Майкъл Фалън, снимка: БГНЕС

Майкъл Фалън, снимка: БГНЕС

В писмото, с което Фалън известява премиера Тереза Мей, че подава оставка, пише, че през последните дни са се появили поредица обвинения към депутати в сексуален тормоз, включително и за негови действия в миналото. „Очакваме най-високите стандарти на поведение във въоръжените сили и аз не смятам, че съм отговарял на тях в миналото. Затова повече не мога да остана министър на отбраната“, коментира министърът в оставка Майкъл Фалън.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Новият министър Гавин Уилямсън е наричан „изгряващата звезда“ на Консервативната партия на премиера Тереза Мей. Уилямсън е на 41 години и експерти го определят като много близък и доверен човек на Мей. Агенция Ройтерс обаче отбелязва, че той няма никакъв военен опит.


Share Follow

Leave A Reply