Младият колега Иво Христов започва да разучава по трудния начин разликата между това да бъдеш народен трибун – анархист и депутат от партия, вкоренена до дъно в статуквото. В България на „професорята“ от край време се гледа снизходително, поради което им се разрешава да приказват всичко, което им дойде до устата.

Така и Христов преди няколко години зае нишата на гневна Касандра, която осветляваше тъпаците от българската Троя, че падат в канала защото 2+2=4, а 3+4=11… Само че пропусна да забележи, че в политическите среди играта е друга – там се дебнат един друг и си викат – „Гепих ли те сега!“ Понеже Христов е новак в занаята, в опозиция е и не могат да му скроят нещо друго, сега ще го транжират до кокал заради „80-те процента дебили“. Медиите и социалните мрежи вече са мобилизирани на 100. Единственият късмет на Христов е, че принадлежи на здрава и стегната организация със славно бандитско минало, което вчера навърши 100 години юбилей.

Там всеки ръфа всеки, но има ли нападение отвън – един е за всички, а всички за един. Така отвън дълго ще ръфат Христов, а отвътре ще го защитават. Ситуацията е мъчителна… Защо ти беше на баир лозе, бе Христов? Я колко сладко си живееше като трибун на широките русофилски маси… Между другото, има едно странно статистическо съвпадение. Христов твърди, че 80 на сто от населението са дебили, а Светлана Шаренкова – че са русофили. Имам силното подозрение, че става дума за една и съща група от хора…


Share Follow

Leave A Reply