22-годишна родилка и бебето й бяха спасени благодарение на усилията на съвместен екип медици от университетските болници „Света Екатерина“ и „Майчин дом“. Младата жена е страдала от вродено сърдечно заболяване, което е предизвикало усложнения по време на раждане. Пулсът й е паднал до 30 удара на минута, съобщават от „Майчин дом“.
болница "Св. Екатерина"
Директорите на двете болници проф. Генчо Начев и доц. Иван Костов са участвали лично в екипа от специалисти, събран спешно за спасяването на родилката и новороденото дете. Жената е стабилизирана и се намира в реанимацията на „Св. Екатерина“. Бебето е в добро състояние, откарано е в неонатологията на „Майчин дом“. Момиченцето е родено с ръст 50 см и тегло от 3 кг и 10 гр.
"Майчин дом"
„Този случай е добър пример за успешно сътрудничество и за начина, по който партньорските и приятелски отношения между двете болници и лекарите помага на пациентите по решаващ начин. Като допълнение щастливата развръзка е най-хубавият подарък за рождения ден на проф. Генчо Начев, който е днес“, се казва в съобщението на столичната болница.


Share Follow

Leave A Reply