Фешън, Сейвам, Ъплоудвам, джойнвам, съпортвам… Това са само част от чуждиците влезли толкова дълбоко в нашето ежедневие, че сме забравили за хубавите българските думи като Модерен, Запазвам, Прикачвам, присъединявам и помагам. С нелеката задача да върнат любовта към българските думи се захващат Силвия и Доротея. Те работят в сферата на рекламата и комуникацията и всеки ден тяхното оръжие са думите. От няколко месеца те поддържат страница в интернет, където се опитват да припомнят на хората за хубавите български думи и да дадат отговор на въпроса, който все по-често си задаваме, а именно „Как беше на български“.

„Как беше на български“ е една инициатива, която ние създадохме с цел да напомним на българското общество, че нашият български език е много богат“, каза Силвия Митова за ТВ Европа. Дискусии в интернет, цитати на знаменити български автори като Иван Вазов, Христо Ботев, Йордан Йовков са само част от начините, с които Силвия и Доротея се опитват да извадят от прашните страници хубавите български думи, използвани преди години.

А вие, ако имате въпроси, или искате да си припомните богатството на родния език – за това „Как беше на български“, не се колебайте и пишете. Основното послание на двете момичета е просто – да не забравяме и да помним, красотата на българския език.


Share Follow

Leave A Reply