„Увеличението на заплатите на военнослужещите ще стане факт от началото на следващата година, ако проектобюджетът на Министерство на отбраната бъде приет в Народното събрание.“ Това съобщи пред журналисти в Карлово ген. Константин Попов, председател на парламентарната Комисия по отбрана, предаде Радио „Фокус” – Пловдив.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„Предвижданото увеличение е в размер на малко над 10%”, каза ген. Попов. Той обясни, че по 3-годишната бюджетна прогноза 100 милиона лева са заложени за Министерство на отбраната и за догодина и още толкова за 2019 година. „Това не е епизодично увеличение, а постоянна грижа за личния състав. Аз също смятам, че са недостатъчно, но във всяка една сфера на държавата се изискват допълнително финансови ресурси”, каза ген. Константин Попов. Според него е важно това, че в Комисията по отбрана и в парламента виждат, че трябва да има правилно отношение към военнослужещите, да бъде уважаван трудът им и той да бъде възнаграден.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Министерство на отбраната трябва да разпредели правилно ресурсите и от началото на 2018 година да каже на кой с колко ще бъде увеличението от 1 януари. Предвижда се още тази година да бъдат назначени допълнително още 1 300 военнослужещи“, заяви председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Искрено разчитаме, че Министерство на отбраната правилно ще разпредели усилията си и не само за тази година, а и за следващата, за да разпредели правилно заложения финансов ресурс, за да има възможност допълнително да бъдат назначени хора. Надявам се, че този механизъм ще проработи и нещата в Българската армия, специално в Сухопътни войски и в 61-ва бригада ще се нормализират”, каза още ген. Константин Попов.


Share Follow

Leave A Reply