„Вот на недоверие няма да разклати стабилността в държавата. Разбира се, ще се защитим срещу всички безпочвени обвинения“, заяви Цветан Цветанов по време на дарителска кампания по-рано днес в наводненото село Полски извор край Бургас.
Цветанов
„Факт е, че последният доклад на ЕК има много положителни сигнали, а няма нови препоръки. Преди даваха за пример Румъния, е сега нашият доклад е много по-добър. Ясно е написано, че след май месец стабилността в България е възстановена, има лидерство, удължаване на реформите. В този 10 месечен период от януари до октомври, който обхваща докладът, в началото на годината политическата криза е отклонила страната ни от стъпките, които е трябвало да бъдат изпълнени по препоръките от предишния доклад“, допълни зам.председателят на ГЕРБ. Според Цветан занапред опозицията щяла да използва всяка възможност, за да провокира.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Това, което постигнаха с оставката на Димитър Главчев не им прави чест, защото всеки един е имал възможност в годините да си изпусне по някакъв начин нервите. Нагнетяването на напрежението през последните няколко седмици доведе до това, че с тази провокация и с тази декларация, която беше започната да се произнася от лидера на БСП, Главчев приложи правилника. Но се оказа, че това допълнително създава напрежение, а ние сме отговорна партия и за нас е по-важно да има стабилност в държавата, стабилно правителство. Лидерството, което има г-н Борисов и признанието от всичките ни европейски партньори, дава възможност и кметовете по места да се възползват от европейската солидарност. Защото когато управлява ГЕРБ фондовете не се спират, а когато управлява БСП фондовете спират на база корупцията, която има при тях. При техните управления тя е била най-висока. Когато крадецът вика дръжте крадеца, в началото може и да има ефекти, но обществото е достатъчно разумно“, заяви Цветанов.
Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ призова всички лидери на парламентарни групи, които участваха в петък на Председателски съвет да свалят политическото противопоставяне и напрежение, за да не се стига до генериране на лични нападки и обиди към институции, включително към към министър-председателя и министрите. Цветанов определи случилото се около скандала с изгонването на Нинова от парламента като умела провокация от страна на БСП. „В същия парламентарен ден ние гледахме в зала дневния ред и когато имаше предложение, внесено от депутата Вигенин, ние се съобразихме с желанието им гледането на закона за приватизация и следприватизационен контрол да стане 1 -ва точка. Подкрепихме го, за да покажем, че сме за уважаване на чуждото мнение когато е за добро. Когато имаше искане за изслушване на министър-председателя, то бе отхвърлено със съответната процедура. Но след това се отклониха от правилника“, припомни Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply