„Инициирам лидерска среща между председателите на всички парламентарно представени партии, ще помоля да е след бюджета веднага“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг на БСП. „Целта е да потърсим съгласие за оценката на прехода, за ревизията на прехода, да не бъде това еднократен акт и пиарска кампания“, добави Нинова. По темата за коалиция БСП – ГЕРБ, Нинова каза, че „очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето, когато се молеха Деница Златева да е министър, а аз да съм председател на парламента, но не, ще ги чакам още малко”.

герб бсп

„Мотивите на ГЕРБ да не искат голяма коалиция са, че БСП са лоши. Мотивите според нас са по-сериозни и държавнически, ще ги чакаме да узреят за този момент. В една демокрация трябва да има управление и опозиция. На второ място, в една демокрация трябва да има дясно и ляво и когато тези неща се слеят, се раждат популисти, националисти и т.н. Въпросът е решен окончателно за това, че не трябва да има големи коалиции. ГЕРБ трябва да извървят още до държавническото мислене защо не трябва да има голяма коалиция“, отбеляза лидерът на БСП.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„За паветата на бул. „Дондуков” днес на заседанието на Министерския съвет Борисов е направил някои внушения. Марковски го е научил какво да говори така, че да не бъде осъждан. Борисов прави внушения, но не казва имена. Това са тежки внушения за БКП, за периода за взривяването на мандри и т.н. Като партия сме дали реална оценка за онзи период, отчели сме постигнатото, хубавото, направено за България, но сме казали и кое е било грешно. Те оценка за онзи период не са дали, държат си партийните книжки някъде и излизат и говорят за БКП“, коментира Нинова.

България, Русия

За санкциите срещу Русия, лидерът на БСП каза, че вредят на националния интерес на България и на икономиката на България. „При управляващите има ту: Русия е заплаха за националната сигурност, ту: Русия е партньор. Необходимо е да се определят какво мислят по тази тема“, добави Нинова.

 


Share Follow

Leave A Reply