„Отдаваме тези емоции на някаква тежка фиксация от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността ѝ да живее без него“,  заяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Биков припомни, че преди парламентарните избори през март тази година от ГЕРБ са обявили, че няма да правят коалиция с ДПС и БСП. „Обявихме, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС, за разлика от тях, които се гънеха и не можеха да кажат с кого искат да управляват. Ако сме искали коалиция с БСП, нямаше да им предложим председател на НС и един министър в правителството, понеже имат 80 депутати. Едва ли сме се молили за един министър. Държавата функционира и без Деница Златева, както и без Нинова като председател“, каза той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По отношение на приватизацията той посочи, че ГЕРБ са предложили промени в Конституцията, които да дадат възможност дела, чиято давност е изтекла и заради това са спрени разследванията по тях, да бъдат продължени. „Предложихме конкретен текст за промяна в Конституцията и предложихме на БСП да го подкрепят. Нинова обяви, че те имали някакъв Консултативен съвет, който ще пише текстове не само за приватизацията, а и за целия преход“, каза депутатът от ГЕРБ.

снимка: avdet.org

снимка: avdet.org

„Днес разбрахме, че тя иска да правим анализи. Народното събрание не е аналитичен център, а законодателен орган. Ако те имат предложения за законодателни промени свързани със силови групировки, кражби и престъпления, концесии, обявихме, че ще ги подкрепим. Само да ни го предадат в подходяща юридическа форма, годна за внасяне в НС. Анализи на прехода няма как да внесем. Иначе можем да анализираме дълго, готови сме и да анализираме. Какво значи лидерска среща, да предложи законопроект, който да бъде обсъден. Ако ще се събират лидерите на партиите да пият кафе, за да може Нинова там да говори общи приказки, не е сериозно“, смята Тома Биков.

снимка: NOVA

снимка: NOVA

Той обясни, че ПГ на ГЕРБ ще обсъди въпроса за субсидията на извънпарламентарните партии и ще помисли още веднъж дали да подкрепи предложенията на „Воля“. „Склонни сме и ще обмислим дали да оттеглим подкрепата си от тези предложения“, допълни депутатът от ГЕРБ. По отношение на санкциите срещу Русия Биков заяви, че ГЕРБ са на позицията на Европа и НАТО.

България, ЕС, НАТО

За думите на Борисов за Васил Левски и прескачането на оградата, казани на конгреса на ГЕРБ и писмото на Нинова по този повод, Биков заяви, че тези думи са изречени във връзка с лъжите на БСП по отношение на границата и са казани за границата и въобще не се е говорило за Левски и приноса му към България. Според него едва ли има партия, която би оспорила приноса на Левски. Той уточни, че не вижда какво толкова е казано, че чак отворени писма да се пишат.


Share Follow

Leave A Reply