Казусът с приватизацията на „Техноимпекс“ няма да приключи с документите, показани от лидерът на БСП Корнелия Нинова. Това става ясно от реакцията на ГЕРБ малко след брифинга на председателя на социалистическата партия.

Според управляващите документите на Корнелия Нинова за „Техноимпекс“ не са достатъчно свидетелство колко и какви проверки са били осъществени.

 

Мнението изрази депутатът Данаил Кирилов. По думите му „всякакви документи могат да се показват така или да се интерпретират частично.

Според Тома Биков Корнелия Нинова реабилитира приватизацията.

„Всеки вторник след пресконференцията на БСП и ние даваме нашата пресконференция, за да отговорим на твърдения, които считаме за неверни. На първо място искам да кажа, че днес г-жа Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена – значи всичко е наред. Ще припомня, че до момента поне аз не мога да се сетя за осъдени длъжностни лица, политици, купувачи и продавачи в този процес“, заяви Биков.

По думите му БСП в продължение на десетилетия е твърдяла, че тази приватизация е криминална.

От ГЕРБ отговориха и на обвиненията, че не се реагирали на предложението на Нинова за „лидерска среща“.

„Беше получено такова писмо от Корнелия Нинова. С посочено време за тези обсъждания 5 и 6 декември. Виждате, че през целия ден, днес 5 декември бях на разположение и в парламента, и тук в централата на ПП ГЕРБ. Не съм получавал никаква конкретна покана от колеги във връзка с това писмо. Действително председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов ми даде мандат да участвам в тези обсъждания, тъй като се касае за законодателна дейност и за проекти, които бяха разработени от юристите на ПП ГЕРБ с мое участие. Това не се случи, днес разбрахме каква е причината. Очевидно е, че е трябвало едва ли не, специално председателят на нашата Парламентарна група, не знам какво да направи, за да удовлетвори искането на Корнелия Нинова“, заяви Данаил Кирилов.

 

Кирилов напомни, че Цветан Цветанов не е в България в момента. Задграничното му пътуване е планирано  много отдавна, а писмото от лидера на БСП е получено миналата седмица в сряда, уточни депутатът. А според него „няма как да се отмени пътуване до САЩ, за да се отговори с лично участие“.


Share Follow

Leave A Reply