„ПГ на „БСП за България“ внася проекторешение за мораториум върху лицензирането на нови частни болници“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията. По думите ѝ това е в резултат на решение на Изпълнителното бюро на БСП. Според нея, докато текат проверките на болниците, ще изникнат още нови частни болници. „Затова ние утре внасяме решение за забрана за лицензиране на нови. „БСП винаги е настоявала за областните и общински болници, за тяхното спасяване, за това да не се прехвърля ресурс и да не се източва такъв към частните“, каза Нинова и припомни, че при обсъждането на Бюджет 2018 г. БСП е предложила общински болници да не са търговски дружества. „Дано сега вече да се намери разбиране от другите парламентарни групи и това да се приеме“, посочи лидерът на БСП.

снимка: Financial Tribune

снимка: Financial Tribune

Втората тема, по която Нинова заяви, че иска да говори, е темата за Техноинпекс. За целта тя показа документи и постановления за извършени ревизии и проверки на предприятието. „Заключението е, че не са намерени данни за извършено престъпление“, посочи лидерката на БСП. „Не са подавани сигнали – лъжа номер едно. Не са извършвани проверки – лъжа номер две“, каза Корнелия Нинова. По думите ѝ цялостаната идея за ревизия на прехода се свежда до Техноинпекс. „Истината за идеята им за прехода лъсна. На поканата ми за лидерска среща, на която да вземем политическо решение, всички изчезнаха. Получих писмо от Цветан Цветанов, когото не съм канила. Тая партия лидер няма ли, къде е г-н Борисов?Патриотите мълчат. Карадайъ бил в чужбина“, каза Нинова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„ГЕРБ четат едно изречение от писмото на Цацаров – преди пет месеца той казва, че „Техноимпекс“ е проверено и потвърждава, че не няма данни за престъпления“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Нинова представи няколко документа във връзка с проверки на приватизацията на „Техноимпекс“. Тя представи документ от 1998 г. от Дирекция „Национална полиция“ към МВР и обясни, че в него пише, че във връзка с прокурорска преписка от същата година са предоставени заверени служебни копия и са изредени баланси, одиторски доклади и т-н. „1998 г. има прокурорска преписка номер 326“, каза Нинова.


Share Follow

Leave A Reply