Комисията по граждански права и вътрешни работи на Европейския парламент прие доклада за създаването на нов европейски регламент за паричните средства, влизащи и излизащи от Европейския съюз. „Целта е да се постигне по-ефективна борба с прането на пари и с тероризма“, обясни евродепутатът Емил Радев, който е докладчик в сянка.

Емил Радев

Емил Радев

„С новия регламент се запушват пропуските в законодателството, дава се ново определение на парични средства, което вече ще включва и високоликвидните стоки, както и анонимните предплатени карти. Дава се възможност на контролните органи да задържат временно недекларираните средства над 10 000 евро, а също така и всякакви други под тази граница, за които има съмнение, че са от престъпна дейност“, подчерта Емил Радев.

европа правосъдие

„На практика преговорите по този регламент ще започнат януари – февруари месец 2018 година под българско председателство и се надявам наистина да имаме едно много добро законодателство, контролиращо финансовите потоци от и към Европейския съюз“, добави още българският евродепутат.


Share Follow

Leave A Reply