Парламентът отхвърли искането на „БСП за България“ да изслуша министъра на финансите Владислав Горанов за съмнения за натиск на Националната агенция по приходите /НАП/ върху съдии, адвокати и счетоводители, предаде БТА.

„Всеки има право да е недоволен от едно или друго решение на съда, но има начин, по който те да се оспорват на по-горната инстанция, коментира заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков“. По думите му НАП не трябва да се използва за средство за репресии над инакомислещите и тези, които упражняват свободни професии.

Крум Зарков, снимка: БГНЕС

Крум Зарков, снимка: БГНЕС

Миналата седмица в декларация от парламентарната трибуна от левицата изнесоха информация за доклад от НАП-Бургас до Централното управление на Агенцията, в който се предлага да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатските дружества, за които има информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки – запечатване на обект, а също така и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните семейства.

За периода 11 август – 31 октомври 2017 г. на териториалните дирекции на приходната агенция в цялата страна са възложени общо 39 броя проверки и ревизии на физически лица с професия адвокат, съдия или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас, цитираха от БСП отговор от НАП на тяхно запитване.


Share Follow

Leave A Reply