Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман призова да бъдат бойкотирани арабските граждани в район в Северен Израел, където протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията след решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, предадоха световните агенции.

снимка: EPA/ BGNES

снимка: EPA/ BGNES

„Призовавам гражданите на Държавата Израел да спрат да влизат там, за да пазаруват, да спрат да купуват, да получават услуги – просто бойкот срещу Уади Ара (северно арабско селище). Трябва да им създадем усещането, че не са желани тук“, каза по израелското военно радио Либерман, цитиран от ДПА.
снимка: EPA/ BGNES

снимка: EPA/ BGNES

Вчера някои протестиращи от района Уади Ара в Северен Израел влязоха в сблъсъци с полицията и хвърляха камъни по преминаващи коли. Хиляди израелски араби, много от които се идентифицират като палестинци, излязоха по улиците през уикенда, за да протестират срещу решението на Тръмп.
снимка: EPA/ BGNES

снимка: EPA/ BGNES

Либерман отново призова израелските араби, които населяват Уади Ара, известен и като Триъгълника, да бъдат прехвърлени към палестинската власт в замяна на израелски контрол върху населените места на Западния бряг. По радиото министърът отбеляза, че арабите от Уади Ара „не са част от нас“ и евреите в Израел не трябва повече да посещават техните селища и да купуват продуктите им. „Надяваме се, че всичко се успокоява и че се връщаме към курса на нормалния живот, без размирици и без насилие“, добави израелският министър на отбраната.


Share Follow

Leave A Reply