Главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до Димитър Лазаров, председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и до Цветан Цветанов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

снимка: БГНЕС

Бойко Рашков, снимка: БГНЕС

По повод изявления на Бойко Рашков, председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС), за тежки нарушения при прилагането и използването на СРС, допуснати от органите на прокуратурата и ДАНС, главният прокурор предлага на народните представители тези твърдения да бъдат обсъдени на нарочно заседание на ресорната комисия или на съвместно заседание на двете комисии, съобщиха от прокуратурата.

снимка: vecer.mk

снимка: vecer.mk

Главният прокурор предлага на заседанието да бъде поканен целият състав на НБКСРС (не само председателят, тъй като Бюрото е колективен орган), както и председателите на ДАНС и ДАТО. Сотир Цацаров отправя предложение към народните представители заседанието да е открито за медиите.


Share Follow

Leave A Reply