Турското правителство разкритикува призива на новото австрийско правителство преговорите за присъединяването на Турция към ЕС да бъдат прекратени. Според Анкара това е дискриминация, която не зачита турските права, предаде Anadolu Agency.
турция, ес знамена
„Тази късогледа позиция в програмата на новото правителство на Австрия за жалост потвърждава нашата загриженост, че има политическо движение, основано на дискриминация“, пише в официално заявление на турското МВнР. „Австрийското заявление е неприятелски и нечестен опит да се избегнат задълженията, произтичащи от споразумението между ЕС и Турция“, допълва министерството, което също така разкритикува Австрия заради това, че иска да накара съюзниците си също да прекратят преговорите за присъединяването на Турция към ЕС.
Австрия флаг знаме
„Това решение не зачита легитимните права на страната, както и политическия и дипломатически морал. То поставя под изпитание границите на турското приятелство и ако бъде въплътено на практика, ще доведе до решителен отговор“, пише още в заявлението.


Share Follow

Leave A Reply