Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Димитър Гечев ще отправи питане до социалния министър Бисер Петков относно липсващи осигуровки на 30 служители на „Техноимпекс“ за период от пет години. Дупката в осигурителния им стаж сега ощетява хората, а те обвиняват за това тогавашния собственик Корнелия Нинова. Това стана ясно по време на приемната на депутата в Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
IMG_20171218_103652
Гечев се срещна с Георги Атанасов Чернев, който при пенсионирането си разбира, че не са му плащани вноски за пенсия в период от пет години, докато е работил в Либия като служител на „Техноимпекс“. В подобно положение са още 29 негови колеги от цялата страна, за които либийската държава е превеждала пари на „Техноимпекс“, а външнотърговското дружество на свой ред не ги е внасяло в държавния пенсионен фонд. Ощетеният Георги Чернев води безуспешно дела от 2011 до 2013 година, като впоследствие се оказало, че документите за работата му са унищожени при продажбата на „Техноимпекс“ на „Неохим„ – София.
IMG_20171218_095129
Георги Чернев поиска от Димитър Гечев социална справедливост. Той изрази възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време е извършена несправедливостта към него и колегите му. Димитър Гечев ще отправи питане до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков за неплатени осигуровки от „Техноимпекс“ на група от 30 техни служители за периода 10.12.1991 година до края на 1996 година.


Share Follow

Leave A Reply