„По темата сигурност винаги управляващи и опозиция трябва да говорят на един език.“ Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на публична дискусия на високо ниво, озаглавена „Отвъд Брекзит – бъдещото сътрудничество за сигурност между Обединеното кралство и Европейския съюз“, предаде Агенция „Фокус“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Що се касае до Брекзит, мога да поздравя Ема Хопкинс и правителството на Великобритания за добрата комуникация и посещенията, които се правят във всички държави – членки“, каза Цветанов. Той посочи, че вече се минава на друго ниво, защото предстои посещение на парламентарно ниво във Великобритания. „Тук искам да приветствам Ема Хопкинс, че на това посещение ще присъстват както представители от парламентарното мнозинство, също така и народни представители от българската опозиция“, заяви Цветанов. Той увери, че изпълнителна, съдебна и законодателна власт ще работят в синхрон по всяка една тема, която гарантира сигурността на ЕС.
Брекзит
Според Цветанов не трябва да има никакви притеснения от изграденото досега доверие между Обединеното кралство и България. Той поясни, че преди 7-8 години обменът на информация не е бил приоритет, но в последните години всеки иска значимата информацията да се споделя и да бъде достатъчно защитена. „Великобритания ще изглежда, както досега САЩ бяха стратегически партньор на Европол и на държавите – членки на ЕС“, посочи Цветан Цветанов. Той благодари на Роб Уейнрайт за направеното от Европол и за защитата на интересите на всички държави – членки.


Share Follow

Leave A Reply