Традиционно стотици софиянци ще посрещнат Новата 2018 година на пл. „Княз Александър І”. За 19-и пореден път в центъра на столицата се подготвя празнично шоу, което ще стартира в 22:00 часа на 31 декември и ще продължи и в първите часове на 1 януари. Събитието в центъра на София ще впечатли с уникални светлинни ефекти, грандиозна заря и много музика.
новогодишна нощ
В навечерието на Нова година мерките за сигурност в столицата са засилени. За да се осигури безопасността на гражданите и гостите на столицата, полицейското присъствие на централната гара, автогарата, големите търговски центрове и в центъра на София е засилено. От четвъртък вечерта денонощно има разположени екипи и на площад „Княз Александър Батенберг“. Там са изградени 8 контролни пункта, на които ще се проверяват лица във видимо нетрезво състояние. На празничния концерт няма да бъдат допускани лица, които носят оръжия, остри предмети, пиротехника, чадъри и стъклени бутилки.
полиция
За сигурността по време на тържеството ще се грижат 12 екипа жандармерия, както и новосформирани тактически екипи, които са обучени от специализираните полицейски сили. Трескава подготовка за Нова година има във всички големи градове в страната, където също се подготвят празнични концерти.


Share Follow

Leave A Reply