„Най-истинският старт на българското председателство е с децата.“ Това каза министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова по време на детското откриване на председателството в НДК.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Думите са излишни. Децата са нашият заряд, нашият капитал, нашето бъдеще, нашата гордост и всички ние вярваме, че през тези прекрасни млади деца, даваме най-добрия и най-истинския старт на българското председателство. ЕС, България като част от ЕС и неговото бъдеще е за тези деца“, каза Павлова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Министърът се обърна и към децата, които присъстваха на откриването: „Ако не сте вие с вашите умения и таланти, ние не можем да постигнем нищо“. Тя посочи, че децата и уменията на 21 век са основният приоритет на председателството ни.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Българските деца започнаха да пишат историята на успеха на евпропредседателството ни, което е успехът на България“, каза еврокомисарят Мария Габриел по време на детското откриване на председателството в НДК. „Гордеем се с вас. И, Европейската комисия, и българският еврокомисар е ваш приятел и поддръжник. Накарайте ни да продължаваме да се гордеем с всички ваши постижения. Забавлявайте се и покажете, че вие сте тази България, с която всички се гордеем, която много е дала на Европа и света, която още много ще даде благодарение на вас“, заяви Габриел. „Вие сте нашето бъдеще, но и нашето настояще. Всеки един от вас, млади хора, става посланик на България, посланик на Европа, посланик на новите технолигии, а така и посланик на бъдещето“, допълни еврокомисарят.
39533135451_e83c7a156a_b
„Днес стартира националната кампания „Няма да ме хакнат“, каза още еврокомисарят Мария Габриел. Тя поясни, че кампанията цели заедно с младите хора да покаже, че е много важно да имаме навици да се пазим в интернет. „80 % от кибератаките се дължат на човешка грешка, невнимание, непознаване на част от нещата, случващи се в интернет“, каза еврокомисарят и поясни, че кампанията ще продължи 6 месеца по време на цялото българско председателство.
38636775975_afb0337678_b
„Думичката „сигурност“ е ключова, защото новите технологии носят невероятни възможности, но те могат и да са свързани с опасности, особено сред младите хора. Затова е важно те да знаят какво означава да не те хакнат“, коментира Габриел. По думите й киберсигурността е тази, която ще изгради доверието в новата цифрова среда. „Без доверието на гражданите в новите технологии в цифровата среда, ние не бихме могли да постигнем резултатите, които сме си набелязали“, допълни Мария Габриел.


Share Follow

Leave A Reply