„Надявам се да хванем Росен Ангелов. Възможно е издирваният за шесторното убийство да е въоръжен по-сериозно от очакваното.“ Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов по Би Ти Ви за издирвания за шесторното убийство в Нови Искър. „В Луково хеликоптер помага в издирването. Това е подготвен човек, не си представяйте аджамия на 56 години. От това, което знам, това е човек, който има подготовка, не е проблем да прави дълги преходи, физически подготвен, издържлив, съмнявам се, че е и много по-добре въоръжен. Има индикации, че е служил в Чуждестранния легион. С един пистолет да убие толкова много хора – това означава, че бързо и добре борави с оръжие. Оръжие със заглушител, ръчна учебна граната в къщата – каква е гаранцията, че няма и бойни гранати, какъв е проблемът да си е придобил ловна пушка“, каза Каракачанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната добави, че има информации, че Росен се е опитал да си купи автоматично огнестрелно оръжие. „За да има по няколко куршума във всяка от жертвите, значи човекът бързо е презареждал“, каза още вицепремиерът. „Много хора са разпитани, много информация е събрана, проверяват се всяка една една възможност, от която този човек може да се възползва, за да се укрие от правосъдието, не само в региона, в който той може да се скрие – тези няколко общини в планината“, каза още Каракачанов.

Росен Ангелов

Росен Ангелов

На въпрос как този човек 8 години се издирва и живее без документи за самоличност, Каракачанов отговори: „Това е парадоксът, задавам въпроса – трябва ли да сме толкова либерални в нашето законодателство, че човек с две присъди, лежал два пъти в затвора, за когото има и други, включително за кражба на ток, няма издирване или присъда – да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата. Трябва да си променим законодателството. До произнасяне на присъдата си го оставил на свобода и той извършва друго престъпление, сега извършва четвърто престъпление“, възмути се вицепремиерът.
насилие
„Никой нормален човек не може да има нищо против конвенцията, която е за защита на жените от семейно и каквото и да е насилие – това е първият й план“, каза Красимир Каракачанов по повод Истанбулската конвенция. „Но там се пробутват други работи, промяна в основен принцип – замяна на биологичната категория пол с определението, че полът е социална категория“, коментира вицепремиерът.

По повод случая с Борис Каменов, инициатор на подписка в няколко области в Северозападна България да се присъединят към Румъния, Каракачанов каза: „Няма как да помогна на въпросния господин, защото все пак не съм психиатър. Корупция има, но това основание ли е да искаш части от твоята държава да стават собственост на друга държава“, възмути се министър Каракачанов и добави – „това е въпрос към доктор психиатър, а не към доктор по международни отношения.“


Share Follow

Leave A Reply