„Историята ни е научила да бъдем толерантни, гостоприемни и диалогични. Така сме се съхранили 13 века, така вярваме, че ще запазим и ще просперира ЕС, а не ако се делим на малки и големи, на богати и бедни, на Изток и Запад, а само чрез обединението около това, което ни сближава.“ Това каза министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова по време на официалното откриване на председателството в Народния театър „Иван Вазов“.

Лиляна Павлова, снимка: БГНЕС

Лиляна Павлова, снимка: БГНЕС

„За нас българите присъединяването към ЕС преди 11 години беше сбъдната мечта. Днес ми позволете от сърце да благодаря на всички, които през изминалите години и до ден днешен работиха усилено, за да достигнем днес до този исторически за България момент“, посочи министър Павлова. „С гордост и самочувствие поемаме отговорността на председател на Съвета на ЕС. Ние българите вярваме в доброто, в доброто утре, имаме волята, енергията и решимостта да работим за него заедно с вас“, заяви Лиляна Павлова.
председателство, България, Съвет на ЕС, лого
„България има много какво да даде на Европа – от нашата богата култура, история, традиции, фолклор, изкуство, до иновациите, технологиите, знанията и таланта на българите. Нашата древна култура събира най-доброто от всички цивилизации, преминали през земите ни“, посочи министърът. „Готови сме да посрещнем и да преодолеем всички предизвикателства, които стоят пред нас. Повече от всякога вярваме в посланието на Българското председателство- „Съединението прави силата“, каза още тя.


Share Follow

Leave A Reply