„Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково – така нареченият „Кумгейт”. Този кръг е усвоявал, по доста интересен начин, огромни ресурси. И това не е мой, а наш проблем”, каза пред бТВ народният представител и говорител на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

„Фактите, които изнасяме, са срещу схемата „Добрев” в Община Хасково. И ако тази схема продължава, било със стари или нови фирми, г-н Добрев, трябва да каже за какво става дума. Ако той има съмнения за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести”, каза тя. „Добрев се опитва да профанизира темата. Да отвлече вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси, които му зададохме, и на фактите. Те са дадени на прокуратурата”, подчерта Йончева.

снимка: desant.net

снимка: desant.net

На обвинението на Добрев, че е работила за  службите, Елена Йончева заяви, че той е длъжен да оповести българските служби, ако има подобна информация. „Въпросът обаче е към премиера – разследват ли българските служби г-н Добрев”, отбеляза още депутатът. „Нито по време на кампанията за парламентарните избори, нито след нея, съм била в сградите, които посочи Делян Добрев”, каза още Йончева.

еленай йончева2

Народният представител за пореден път напомни, че иска да разбере как всичките фирми, свързани със зетя на г-н Добрев, са спечелили поръчки за 50 млн.лв през последните две години в община Хасково. Елена Йончева каза, че корупцията в България е средата, в която живеем. „Всички поръчки са нагласени и хората не вярват в никаква справедливост. Вече 9 години това е начин на управление”, заключи народният представител.


Share Follow

Leave A Reply