Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия. Освен чуждестраннния прием на студенти, прокуратурата разследва и безстопанственост, установена от Агенцията за държавна финансова инспекция в Медицинския университет в София, стана ясно още от думите й. „Там също се касае за злоупотреби в особено големи размери”, обясни Арнаудова.

Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

Тя добави, че са иззети 150 студентски досиета, от които около 20 са анализирани. Събирането и анализирането на доказателства продължава.

снимка: Google maps

„До момента сме иззели около 150 студентски досиета и само около 20 от тези досиета вече са анализирани от колегите. Към този момент не сме установили заплаха за националната сигурност тоест, грубо казано, не сме установили терористи”, каза още говорителят на главния прокурор.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Акцията на ГДБОП и ДАНС в Медицинския университет се проведе на 19 януари тази година. Седмица по-късно – на 26 януари бяха повдигнати обвинения на шестима души, двама от които работят в университета. Един от шестимата обвиняеми дори си позволи да заплашва част от разследващия екип.


Share Follow

Leave A Reply