„Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения“, съобщи на пресконференция в Общината говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Арнаудова уточни, че първото обвинение е за умишлена безстопанственост по чл. 219, ал. 3 от Наказателния кодекс. Тя обясни, че става дума за седем сделки, при които са сключени договори по реда на Закона за обществените поръчки от месец март 2016г. до месец март 2017г.

Марин Рачев, снимка: pzdnes.com

Марин Рачев, снимка: pzdnes.com

Кметът Марин Рачев не е упражнил достатъчен контрол върху длъжностно лице, което е извършвало строително-монтажни работи. Тези дейности са извършени некачествено или непълно от дружество, собственик на което е роднина на кмета. Изписвани са средства за ремонти на улици както в град Септември, така и в село Семчиново, като са нанесени щети за около 100 хил. лева.

снимка: halcyongroup.eu

снимка: halcyongroup.eu

Второто обвинение е за сключване на неизгодна сделка през март 2017 г., когато кметът е закупил от дружество имот, който преди това е ползвал (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хил. лева стойността на имота. Румяна Арнаудова поясни, че утре Специализираната прокуратура ще му повдигне официално обвиненията.


Share Follow

Leave A Reply