Говорителят на главна прокуратура Румяна Аранудова обясни, че има списък на кметове, срещу които се събират сигнали за нарушения. „Да кажем, че има списък за досъдебно производство срещу различни кметове. Те са на различна фаза, в момента когато съберем доказателства, ще се повдигне обвинение. „Да съберем доказателства, които ангажират наказателната отговорност на лицата“, каза Арнаудова пред Нова ТВ.

„Кметовете се разследват от Спецпрокуратурата. В цялата страна постъпват сигнали за злоупотреби на кметове“, каза Арнаудова. Запитана дали има политически чадър над някои кметове, който по-късно се затваря, Арнаудова отговори, че прокуратурата установява от коя партия е избран кметът в един последващ етап. „Най-напред установяваме има ли престъпление, какво е и кой е извършителят. Няма правно, нито каквото и да е значение“, каза Аранудова.Община Септември

За кмета на община Септември (Марин Рачев) Арнаудова обясни, че най-малко 7 сделки на сключени между общината и определена фирма. Тази фирма е на негова втора братовчедка. Договорите са за осветление, асфалтиране – кметът договаря сам със себе си, обясни обвиненията на прокуратурата, че са договорени 14 обществени поръчки.

Фирмите се управляват от лица, ръководени от кмета – от негови роднини, бивши съдружници. Вчера Спецпрокуратурата откри офис, където бяха на едно и също място всички документи – доказателства, че се касае сам със себе си, че се източват от общината, стана ясно от думите на Арнаудова.

Спецпрокуратурата ще повдигне две обвинения срещу кмета на Септември Марин Рачев. Едното е за умишлена безстопанственост. Другото – за сключване на неизгодна сделка.


Share Follow

Leave A Reply