„Полът е биологична категория, а не социална“, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов. Преди дни той предложи нова тема за референдума, лансиран от БСП. Според него обществото трябва да отговори подкрепя ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол.

Красимир Каракачанов снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов
снимка: БГНЕС

„По абитуриентските балове момичетата искат силиконови гърди, сега да започнат да искат смяна на пола ли? Полът е биологична, а не социална категория“, каза Каракачанов по повод дебата за Истанбулската конвенция. Според него идеята да се реши проблемът със семейното насилие е опорочена с джендър идеологията.
Истанбулска конвенция -1030x717
Каракачанов предлага референдум и по други въпроси, а не само за Истанбулската конвенция. Вицепремиерът посочи, че проблем е децата да се женят на 12 г. и да се продават като булки. „Защо сме в ЕС? Заради формата на краставиците и джендъра или заради общите ни интереси в областта на доходите и икономиката?“, попита Каракачанов.
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Вицепремиерът изрази недоволство, че коалиционният му партньор и колега Валери Симеонов го критикува през медиите, като нарече идеята за референдум „глупотевина“. „Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не можах да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той“, обясни Каракачанов.


Share Follow

Leave A Reply