Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на град Септември Марин Рачев и Станой Милов, служител в общината. Искането ще бъде разгледано от Специализирания наказателен съд по-късно днес в открито съдебно заседание, на което ще присъстват лицата, за които е поискано отстраняването.

снимка; paragraph22.bg/

снимка; paragraph22.bg/

При спецакция на полицията и прокуратурата преди дни беше задържан кметът на Септември Марин Рачев. Срещу него и още едно лице ще бъдат повдигнати по две обвинения. Едното е за умишлена безстопанственост и едно за закупен от Община Септември имот от частна фирма на цена, в пъти по-висока от пазарната стойност, с което е причинена щета на общината в размер на над 100 хиляди лева.

Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че при спецакцията на Специализираната прокуратура е открит офис в Пазарджик, в който са се намирали договорите с Община Септември и съпътстващата ги документация на 14 фирми. В него, събрани на едно място, са били открити и печатите и електронните подписи на всички дружества, които са обслужвани от една и съща счетоводна кантора. „На Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения. Няма съмнения у прокурорите, че става дума за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини“, обясни Арнаудова.


Share Follow

Leave A Reply