Все още не е ясно дали ще има повишение и в каква степен на заплатите на недоволните надзиратели и на работещите в съдебната охрана, които поискаха 20 % увеличение на възнагражденията си, каза пред телевизия „Европа“ зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. „Исканията им обаче трябва да се разглеждат и като част от нерешените проблеми в системата за сигурност у нас“, допълни проф. Проданов.

снимка: thepointsguy.com

снимка: thepointsguy.com

„Става дума за защитата на националната сигурност, става дума за опазването на обществения ред. Ако се опитаме да мислим от тази гледна точка и че тези хора са там, в тези сфери и че тяхната материална и финансова обезпеченост в някаква степен гарантират стабилното функциониране на тези системи, тогава, мисля, за цялата държавна администрация, както и за коалицията, която се намира в момента на власт, ще бъде много по-лесно да решат този въпрос“, подчерта Николай Проданов.

снимка: АР

снимка: АР

Според зам.-министъра на правосъдието у нас трябва да се прилагат повече съвременни методи спрямо нарушителите на закона, такива като електронните гривни. „Стратегическото в това отношение е, че може би ще се намерят възможности да се ограничи лишаването от свобода в класическия смисъл – взимаме един човек и го слагаме зад стени и мрежи от бодлива тел, а ще се въведе нещо по-различно, което е добре както за лишения от свобода, но е добро и за държавата“, посочи той. Проданов обясни и че през последните години условията в местата за лишаване от свобода у нас се подобряват.


Share Follow

Leave A Reply