Спецсъдът намали паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев от 250 000 лева на 130 000 лева. Рачев беше арестуван при акция в града, а в последствие му бяха повдигнати и обвинения, съобщи БНТ. Прокуратурата обвини Рачев за неизгодна сделка и умишлена безстопанственост. Обвинението поиска той да бъде отстранен от длъжност, за да не повлияе на свидетели.

Срещу Рачев и още едно лице ще бъдат повдигнати по две обвинения. Едното е за умишлена безстопанственост и едно за закупен от Община Септември имот от частна фирма на цена, в пъти по-висока от пазарната стойност, с което е причинена щета на общината в размер на над 100 хиляди лева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че при спецакцията на Специализираната прокуратура е открит офис в Пазарджик, в който са се намирали договорите с Община Септември и съпътстващата ги документация на 14 фирми. В него, събрани на едно място, са били открити и печатите и електронните подписи на всички дружества, които са обслужвани от една и съща счетоводна кантора. „На Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения. Няма съмнения у прокурорите, че става дума за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини“, обясни Арнаудова.

 


Share Follow

Leave A Reply