„Президентът Румен Радев изглежда притеснен – преминава към лични нападки, защото няма аргументи“, обяви пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод нападките на Радев към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. „Твърдението за бизнес отношения между Бойко Борисов и Делян Пеевски е несъстоятелно“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Румен Радев

Според него президентът е притеснен заради обещанията, които не е реализирал. Той попита защо Радев не говори за Елена Йончева, която по думите му е източвала КТБ с приближен до Цветан Василев. „Репликата за шербета беше провокация, на която Борисов не се поддаде“, каза още Цветанов. Според него Радев завижда на Борисов.

снимка: БГНЕС, Камен Плочев

снимка: БГНЕС, Камен Плочев

Зад скандала с шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев зам.-председателят на ГЕРБ вижда политическа провокация. Той уточни, че съдбата на шефа на касата ще се решава след среща на парламентарната група на ГЕРБ със здравния министър Кирил Ананиев и после, ако се налага – с Плочев. Настоящият управител на НЗОК бил предложен от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.

волен сидеров

Цветан Цветанов обяви, че има висок праг на търпимост и за него е важно да поддържа парламентарното мнозинство по повод думите на коалиционния партньор Волен Сидеров, че ако правителството падне заради Истанбулската конвенция, виновен ще е Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply