Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с генералния директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Гебрейесус, който е на посещение в България. Двамата обсъдиха сътрудничеството в рамките на организацията, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Премиерът е посочил, че като активен член на СЗО страната ни подкрепя целите и приоритетите на организацията за постигане на възможно най-високо ниво на здравеопазване във всички държави-членки. Той е отбелязал и ефективността на сключваните споразумения за сътрудничество между Министерството на здравеопазването и европейския офис на СЗО.

здравеопазване
Борисов е подчертал, че Българското председателство на Съвета на ЕС има два приоритета в областта на здравеопазването, които напълно съвпадат с основните направления, по които работи СЗО – храненето и мерките срещу затлъстяването при децата и подобряването на достъпа до лекарства.

детско здраве
Министър-председателят е изразил очакване посещението на д-р Гебрейесус и срещите, които провежда, да дадат повече аргументи в подкрепа на съвместен ангажимент за работа по тези приоритети.
Двамата са обсъдили и усилията на българското правителство за по-добро здравеопазване, което, освен грижа за заболелите, поставя акцент и върху превенцията на заболеваемостта.


Share Follow

Leave A Reply