„Прокуратурата е тази, която ще реши дали Филчо Филев е извършил нарушения – не може компрометирани личности да дават оценки“, каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по повод заявката на ГЕРБ, че ще внесат сигнал до главния прокурор срещу кмета на Провадия Филчо Филев за злоупотреби. „Г-н Филев е кмет от 2015 г. Човек, който през 2016 г. има констатирани нарушения от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ). Тези доклади от 2016 г. са изпратени от прокуратурата и е работа на прокуратурата да прецени дали има нарушения, или не. В крайна сметка тук е българският парламент. Всички говорим как тази институция трябва да бъде на това ниво, както е в останалите държави. Ние трябва да се занимаваме със законодателство“, каза Стойнев.

Филчо Филев

Филчо Филев

„Явно на Антон Тодоров не му върви много предаването и виждам, че идва в парламента да говори неща, които са известни преди две години“, каза Стойнев и обърна внимание, че Тодоров е доста компрометирана личност. По думите му жалкото е, че може би предаването от една телевизия на ГЕРБ трябва да дойде в Народното събрание.

Антон Тодоров

Антон Тодоров

„ГЕРБ подменят дневния ред на българите и правят скандали преди местния вот, защото не могат да се занимават с политика“, каза още Стойнев. Според него кметът на Провадия Филчо Филев не е единственият кмет, било от ГЕРБ или БСП, който очаква произнасяне на прокуратурата. „Няма подобни показни акции, както ги арестуват кметовете на ГЕРБ, но в крайна сметка тук трябва да има разделение на властите. Има институции и тези институции трябва да бъдат оставени да работят“, заяви Стойнев. Според него няма по друг начин да бъде атакувана опозицията, след като управляващите правят скандали ден след ден.

прокуратура

„За мен лично е неприемливо подобни по род изказвания да подменят дневния ред. Проблемите са много, скандалите са много. Няма да изброявам скандалите като „Хасковогейт“, „суджукгейт“, това което се случи в Септември – арестуван кмет на ГЕРБ. ЧЕЗ е тема, в която управляващите имат пръст. Може би, за да се отклони вниманието, се дава повод да се говори за един евентуален проблем“, каза Стойнев. По думите му явно ГЕРБ са решили преди изборите, за да отклоняват вниманието, да правят скандали.

герб бсп

„Те с политика не могат да се занимават. Бяха казали, че по списък ще почват кметовете на БСП. Ние не се притесняваме от това“, заяви Стойнев и подчерта, че БСП ще защити всеки един кмет социалист. По думите му обаче тези, които не спазват закона, правят нарушения и се облагодетелстват, ще трябва да си понесат тежестта на закона. „БСП ясно е заявила курс към промяна на самата държава и борба с паралелната държава“, допълни Стойнев.

Цветанов

„Скандалите в държавата са провокирани от ГЕРБ и колкото по-рано има предсрочни избори, толкова по-добре“, каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Във връзка с обвиненията на Цветан Цветанов, че БСП клатят властта, Стойнев заяви, че БСП е най-голямата опозиция. „Власт се клати чрез скандали. Те не идват от опозицията, а са провокирани от ПП ГЕРБ. Това, че ГЕРБ управляват със скандали, е техен проблем. Това, че те не могат да начертаят пътя, с който да изведат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори. Виждаме, че те не могат да се справят“, каза Стойнев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По думите му европредседателството, което управляващите смятат за успех, е само в главите на ГЕРБ. „Едни от нашите водещи приоритети се оказаха пълен провал. Никой не ни иска в Шенген, никой не ни иска в еврозоната, защото сме корумпирана страна“, каза заместник-председателят на БСП. По отношение на Западните Балкани, Стойнев заяви, че Юнкер ни е ударил звучен шамар. „Евентуално след 2025 г. можело да се мисли. Това правителство е неспособно да продължи със своята работа. Вижте какво става в самата коалиция. И там ли БСП е виновна? БСП вижда, че тази нестабилност, трябва да бъде премахната“, допълни Драгомир Стойнев.

Румен Радев

„Гордеем се с президента Радев – ГЕРБ нямат нещо реално и хвърлят подозрения в политическото пространство“, подчерта Стойнев във връзка с твърдението на Цветан Цветанов, че президентът Румен Радев се държи като лидер на политически проект, а не като президент. „Румен Радев е президент на всички българи. Убеден съм, че това ще бъде един от най-успешните президенти. Дори не искам да го сравнявам с г-н Плевнелиев. Неговата работа е да казва на управляващите къде са им грешките, така както казва и опозицията и да обединява българските граждани. Той умее да го прави. До този момент можем само да се гордеем с този президент“, допълни Стойнев.


Share Follow

Leave A Reply