Ситуацията около Димитър Гамишев се използва, за да се атакува ГЕРБ. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. По повод скандала с депутата Димитър Гамишев Цветанов посочи, че вчера е говорил с него. „Попитах го дали твърденията са истина и той каза, че е имало подобно кандидатстване по европейски проекти, имал е фирма, но не си спомня и не знае дали лицето, на което е прехвърлена фирмата е малоимотен гражданин.
Димитър Гамишев
„Но трябва да се борим срещу такива явления да се прехвърлят фирми със задължения”, заяви Цветанов. Той допълни, че не може да твърди има ли задължения фирмата. „Категорично Гамишев няма да е общински ръководител в Гоце Делчев“, добави Цветанов и посочи, че в момента тече процедура за номинации за всички общински ръководства. „Номинациите се правят от общинските структури, ние не спускаме парашутисти за водачи или номинации, както правят БСП, за да подменим местните хора“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му Гамишев е разпознаваем в района си и той е виждал положително отношение на местните към него.
герб бсп
„В момента се използва ситуацията да бъде атакувана ГЕРБ, но за пореден път показахме, че в такава ситуация взимаме правилното решение”, каза той и даде пример с левицата, която не е направила същото с Манол Генов. „Сега тече съдебен процес за подозрения за купуване на гласове – това е най-тежкото престъпление за един депутат”, посочи той.
летище софия
По темата за служителите на столичното летище, пропуснали да проверят пътници от полет от Франция, Цветанов заяви, че пробивът е недопустим. „Проверката на граничарите тече и с направените кадрови промени ще направим знак, че не толерираме подобен подход. Предприетото от правителството и МВР ще бъде довършено до край”, каза той и изрази неразбиране защо е било подходено толкова небрежно.

снимка: Richest Russian

снимка: Richest Russian

Във връзка с това трябва ли България да експулсира руски депутати в отговор на случая „Скрипал“, Цветанов заяви: „България, в лицето на министър-председателя, участвайки в последния Съвет, бяхме солидарни към позицията на Великобритания. Много са държавите, които пристъпиха към подобни действия. България трябва също да има своето политическо решение“.
България, Русия
„Не може да говорим за детайлите по фактите и обстоятелствата, защото това е тема, която ще бъде изяснявана. Но тук има геополитически решения, които се взимат на най-високо ниво. Виждаме в момента, че Унгария, Черна гора, Македония, Албания, както и много европейски държави като Германия, Франция, също и САЩ и Австралия, взеха решения, които смятам, че и България трябва да е солидарна с подобен подход, защото е част от евроатлантическия пакт и изповядваме тези ценности“, добави той. „Убеден съм, че правителство ще вземе правилното решение, за да покаже, своята съпричастност и солидарност“, добави той.


Share Follow

Leave A Reply